Girişimci ve işletmelerin dostu Cari,
iş hayatında zorlukları hakkında bilgilendirme

Anasayfa / Blog / E-Ticaret / Woocommerce Nedir?
woocommerce-nedir-278697

Woocommerce Nedir?

Woocommerce aslında bir Wordpress eklentisi olup, Wordpress üzerine kurulan açık kaynak e-ticaret sitesidir ve rahatlıkla özelleştirilebilir. Wordpress siteniz var ise bu siteniz üzerine Woocommerce eklentisini kurduğunuz takdir online bir satış sitesine sahip olursunuz

Sitenizde satış yapmak istediğiniz ürünleri yükleyip kolaylıkla satışını sağlarsınız. Dünya çapında en çok tercih edilen bu sistem sayesinde işinizi de kolaylaştırmış olurusunuz. Ayrıca yüksek maliyetlerden de kurtulmuş olursunuz.

Woocommerce ile çeşitli eklentiler kurup sipariş ödemelerini, kargo takibini, siparişlerin faturalandırılmalarını, üye analizlerini yapabilirsiniz. Bu kısımda “Cari” online ön muhasebe yazılımı ile Woocommerce sitenizi bağlantısını yapıp sisteminize gelecek tüm siparişlerinizi entegrasyonu sayesinde faturalarını güvenli bir şekilde oluşturabilirsiniz.


WOOCOMMERCE AVANTAJLARI NELERDİR?

Woocommerce ücretsiz bir eklenti hizmetidir. Bu sayede firmalar ek bir maliyete gerek kalmadım mevcut Wordpress web sitelerini Woocommerce eklenti sayesinde ek maliyete gerek kalmadan e-ticaret sitesine sahip olmuş olursunuz.

Woocommerce, Wordpress altyapısında çalışmakta olup, Wordpress’te çalışan çeşitli ücretli ve ücretsiz binlerce eklentiyi çalıştırabilirsiniz. Bunlar sayesinde sitenize bir çok özellikleri ve kolaylıkları dahil etmiş olursunuz. “Cari” eklentisi ile siparişlerinizin faturalandırılmasında büyük kolaylık sağlamış olursunuz. Gün içerisinde hangi siparişinizi fatura kestiğinizi takip etmekten, yeni cari kart açmaktan, ürünlerin adet ve fiyat bilgilerini girmekten kurtulur ve hata yapmaktan uzak bir şekilde çalışabilirsiniz.

Woocommerce ile ürün ve müşteri analizlerini kolaylıkla yapabilirisiniz. Bunula ilgili olarak Google Analyticks vb eklentiler sayesinde sitenizi detaylı şekilde analizini yapabilirsiniz.

Woocommerce için yapılmış ücretli ve ücretsiz temalar sayesinde sitenizi özelleştirebilirsiniz.

Woocommerce kullanmak için kod bilmenize gerek yoktur. Kurulum adımlarını takip ettiğiniz takdirde kurulumunu yapabilirsiniz. Ayrıca Woothemes sayesinde binlerce kişinin bulunduğu toplulukta sorun yaşasanız bile size destek verebilecek kişiler bulunmaktadır. Ayrıca burada açık kaynak kodlarından da faydalanabilirsiniz. Uluslararası topluluk olduğu için detaylı bir altyapı ve desteğe sahip olursunuz.


WOOCOMMERCE İLE CARİ KULLANIMI

Woocommerce eklentisi yüklediğiniz sitenizde satış yaptığınız ürünleriniz sisteminize sipariş olarak düşmektedir. Bu siparişleriniz gün içerisinde belli zaman dilimlerinde kontörlü sağlanır. Siparişleriniz “Cari” sistemine ulaşır. Ulaşan siparişlerinizde daha önce kayıtlı cari kart ve ürün bilgisi var ise yeni kayıt açamadan önceki kayıtlar üzerinden faturanız oluşur. Bu faturadaki bilgiler tamamen sipariş detayındaki ile aynısıdır. Ürünlerinize ait adet ve fiyat bilgisi, ürünlerinizi alan müşteri bilgileri, bunlar “Cari” sistemine aktarılır. Dilerseniz sistemi manuel olarak sorgu yaparak güncel sipariş bilgilerinizi “Cari”ye aktarabilirsiniz.

“Cari” sistemine aktarılan siparişleriniz faturalar listesine kayıtlı şekilde oluşur. Sonrasında düzenleme yapabilir, fatura numarası sistem tarafınca otomatik takip ederek oluşturur, e-fatura veya e-arşiv olarak faturalarınızı resmileştirebilirsiniz.

“Cari” sisteminde e-fatura mükellefi olmasanız dahi e-arşiv faturalarını GİB sistemine girmeden oluşturabilirsiniz. Son yapılan güncellemeler ile anlaşmalı olduğumuz entegratör firma aracılığı ile e-arşiv faturalarınız kesme ve takip etme işlemlerinizi rahatlıkla sağlayabilirsiniz. 

“Cari” ile kesmiş olduğunuz faturalarınız müşteri bilgisinde yer alan e-mail adresine faturaları otomatik olarak iletilir. 

Ürünlerinize ait stok miktarlarını takip edebilir, ayrıca tüm gelir-gider işlemlerini “Cari” üzerinde takip de edebilirisiniz. 

Woocommerce eklentisini kurduğunuz Wordpress e-ticaret siteniz birden fazla ise tüm sitelerinizi tek bir “Cari” hesabınız üzerinden yönetebilirsiniz. Burada önemli bir husus var, siteleriniz tek bir mükellefiyet üzerinde olmalıdır.

“Cari” üzerinde bulunan tüm modülleri paket ayrımı olmaksızın kullanabilirsiniz. Sadece yıllık bedeli ödeyerek abone olabilir, ayrıca “15 gün” ücretsiz kullanarak deneyim sahibi olabilirisiniz.

Woocommerce eklentisini kurduğunuz Wordpress e-ticaret siteniz ile ilgili “Cari” online ön muhasebe yazılımını kullanmak istediğiniz takdirde bizimle irtibata geçmeniz gerekmektedir. Bunun içi “0 850 304 77 96” nolu hattımızı arayarak veya destek@cari.com.tr mail adresimize mail atarak bizlere ulaşabilirsiniz. 

Sistem Entegrasyonları

Sistem geliştirici arkadaşlarımız, 3 seneyi aşkın olarak kullanıcılarımızın hayatlarını kolaylaştıracak entegrasyonlar üzerinde geliştirmelerine devam ediyor.