Girişimci ve işletmelerin dostu Cari,
iş hayatında zorlukları hakkında bilgilendirme

Anasayfa / Blog / Ön Muhasebe / e-Arşiv Fatura Hakkında Yeni Düzenleme
e-arsiv-fatura-hakkinda-yeni-duzenleme-238375

e-Arşiv Fatura Hakkında Yeni Düzenleme

Dijital dönüşümde anlaşmalı olduğumuz ve bakanlık tarafınca onaylanmış özel entegratör ile sistemimiz üzerinden E-Arşiv faturası kesebilme olanağı sağlanmış oldu.


Geçiş şartına göre, 2020 yılında toplam satışı 5 milyon TL ve üzeri olan mükellefler    1 Temmuz 2021 tarihinde e-fatura ve e-arşiv faturaya geçiş yaptılar. GİB'in yayınladığı tebliğ taslağına göre, 2022 yılında 2021 yılındaki cirosu 4 milyon TL ve üzeri olan firmaların 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren bu uygulamalara geçiş yapması bekleniyor.

e-Arşiv için konulan bir diğer şart ise, e-fatura mükellefi olmayan ancak aynı gün içerisinde;
•        Vergi mükellefi olanlara vergiler dahil 5.000 TL ve üzeri,
•        Vergi mükellefi olmayanlara ise vergiler dahil 30.000 TL ve üzeri fatura kesilmesi durumunda, e-arşiv fatura olarak düzenlenecekti.

Son düzenleme sonucunda aşağıdaki gibi şartlar değiştirildi.
•        2021 Kasım tebliğ taslağına göre vergi mükellefi olmayan kişilere günlük en az 10.000 TL’nin üzeri olan faturalarda  e-arşiv fatura kesmek zorunlu oldu.
•       Vergi mükelleflerine ise her yıl değişiklik gösteren fatura kesme sınırına eşitlenmiş oldu. Bu tutar 2021 yılı için 1500 TL olarak belirlendi.

E-Arşiv fatura düzenleyecek vergi mükellefleri Özel Entegratör veya GİB Portal üzerinden artık E-Arşiv faturalarını düzenleyebilecekler.

ÖZEL ENTEGRATÖR ARACILIĞI İLE E-ARŞİV FATURA KESMEK ARTIK MÜMKÜN

Son yapılan düzenleme ile E-Fatura mükellefi olmayan firmalar Özel Entegratör aracılığı ile E-Arşiv fatura düzenleyebilecek. 
GİB tarafınca belirlenen 1.500 TL / 10.000 TL fatura hadleri için Başkanlık tarafınca izin verilen özel entegratörlere de e-faturaya geçmeden e-arşiv fatura kesebilme ehliyeti verilmiştir. 

Sistem Entegrasyonları

Sistem geliştirici arkadaşlarımız, 3 seneyi aşkın olarak kullanıcılarımızın hayatlarını kolaylaştıracak entegrasyonlar üzerinde geliştirmelerine devam ediyor.